Er jeg den eneste?

Godt nytår!

…ja ja, det er efterhånden lidt tid siden, vi gik ind i det nye år, men derfor håber jeg stadig at i alle er kommet godt ind i det nye år.


Jeg har fået arbejde!

Før jul fik jeg efter kun 4 måneders ledighed et arbejde. Og jeg glæder mig mega meget til at komme i gang. Let’s face it. Det er altså bare sjovest at have fri, når man har ferie. Det der med at have frihed og kedsomhed i udsigt indtil man får et arbejde .. og der kan jo gå evigheder før det sker – det er altså dræbende!

Samtidig er vores system indrettet så sindssygt absurd, at man nærmest bliver straffet for at arbejde under ledighedsperioden!

Jeg har været så heldig, at jeg i mange af de måneder, jeg har været ledig, har været ude at arbejde. (ikke hele måneder, men mange af dagene)

MEN!

Når lønperioderne går fra den 15. -15. og dagpengeperioden går fra 1.-1. opstår der problemer.

Til jer som ikke selv har oplevet det, (det skal i bare være glade for) så skal man hver måned indsende et dagpengekort, som beskriver hvor mange timer du har arbejde og hvor du har arbejdet henne. De timer du har arbejdet bliver derefter fratrukket dine dagpenge. Det er i sig selv fair nok, for der er jo ingen grund til at staten skal hjælpe, når der ikke er behov. Problemet er bare, at man ikke får hele måneden udbetalt fra nuværende arbejdsgiver og derfor kommer til at mangle penge. Nogle gange op til en halv måneds dagpenge/løn!

Jeg ved ikke hvordan de ville være hjenme ved  jer, men herhjemme har det været en anelse svært- især i december!

Jeg ved godt, at pengene kommer på et tidspunkt, men når der pludselig ikke er penge til at dække budgettet, så er banken altså ret ligeglad med de penge der kommer om en måned. (Fatter ikke de ikke laver det om – det har været et problem i evigheder!)


Jobansøgningskursus

Ligesom de fleste andre ledige blev jeg kaldt til jobansøgningskursus. Og helt ærligt, så hang det mig ud af halsen!

“Hvorfor bruge tid på sådan en som mig? Det er jo spild af ressourcer!”

Tænkte jeg.

Hånden på hjertet – så var det alle timerne værd. Jeg har altid synes jeg har været god til at skrive ansøgninger, men de fif de kom med på jobcenteret viste sig at virke..

Efter kurset har jeg skrevet 6 nye ansøgninger og er kommet til samtale ved 5 af stederne..(det vil sige de sidste tre blev jeg først kaldt indtil efter jul- så der mødte jeg aldrig op.)

En af samtalerne udviklede sig og selvom jeg ikke fik jobbet, så fandt de en stilling til mig et andet sted  – et sted der passer meget bedre med mig som pædagog og med de færdigheder jeg har.

Men for at det ikke skal være løgn, så skal jeg stadig sende ansøgninger ud indtil jeg starter i job (what the f**k – det er spild af alles tid!!)

Men snart er datoen 1.2 og jeg glæder mig som en i he***de. Det bliver SÅ skønt at få en hverdag igen … og et lidt mere fast beløb ind på kontoen 😉

I dag har jeg været ved frisør i 3 timer! Aldrig har jeg været ved frisør i så lang tid, men sikke jeg nød det! Hos no.8 er et fantastisk sted!

I dag har jeg været ved frisør i 3 timer! Aldrig har jeg været ved frisør i så lang tid, men sikke jeg nød det! Hos no.8 er et fantastisk sted!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er jeg den eneste?