Tanker fra en mor: Dårlig samvittighed.

1. søndag i advent – 2.december

Jul – elsker / hader?

Så blev det endelig jul!

Jeg har hørt mange, der ikke bryde sig om julen, fordi de mener, den kun handler om gaveindkøb, stress, alt for mange familie besøg osv. osv..

– Måske er du en af dem?

Og det er også helt i orden, men jeg ELSKER jul!
Jeg er af den opfattelse, at det handler om, hvordan man vælger at december skal være.

For mig er julen en tid, hvor jeg er lidt mere opmærksom på hygge. Og faktisk glæder jeg mig til juleaften. Samvær med familien, glade ansigter, forventningsfulde børn og god mad!
Der er ingen tvivl om, at jeg efter, at jeg har fået børn er begyndt at elske julen endnu mere. Jeg synes, det er det bedste, at se min søns begejstrede og forventningsfulde ansigt igennem hele december, videreføre traditioner og ikke mindst lave nye traditioner sammen med ham og resten af familien.

Her i vores familie har vi aftalt, at vi altid hvert år den 25.december er hjemme. Julen kan være en ret presset tid, fordi der bl.a er mange forventinger fra familiemedlemmer om, at man skal ses, men juleaften er og bliver kulminationen på en laaang december for børn. Derfor er den 25. blevet en fridag, hvor vi går rundt i nattøj hele dagen, går ture, leger med gaver, ser film og spiser en masse slik – ren hygge!

Jul med skilsmissebarn

Min søn skal i år fejre juleaften med sin far, og det er aldrig rart. Julen er bare ikke den samme.
Og selvom det i sig selv bliver en speciel jul, fordi der er lillesøsters første, så er det altså ikke helt det samme, at holde jul med en på 4 mdr.

Men i år begynder hans december også nede ved hans far og DET er underligt.
Jeg glæder mig altid til 1.december – igen fordi jeg glæder mig til at se min søns ansigt, når Cornelius er flyttet ind og alt hvad der høre med det. Han taler altid om Cornelius flere uger inden jul, fordi han er spændt på, hvilke narrestreger, han finder på i år.

Følelsen der ramte mig i går var en flad fornemmelse. En fornemmelse af tomhed.
Ja, jeg hørte julemusik, tændte kalenderlys og så julekalender, men helt ærligt… jeg har ikke en gang fået pyntet op endnu!

Mon min jul starter på tirsdag, når han kommer hjem?
– det håber jeg!

Glædelig 1.søndag i advent.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tanker fra en mor: Dårlig samvittighed.